MENU
klinika

Dhuratat e mbretëreshës

Geraldina, fotografuar duke bërë pazar

15.06.2021 - 13:56

         “Life” ka botuar, korrikun e vitit 1939, një fotografi të rrallë të mbretëreshës Geraldinë duke bërë pazar, në Norvegji, që Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:


Zotërinj:

Gjatë qëndrimit të tyre të fundit në Norvegji, ish-mbreti dhe mbretëresha Geraldinë e Shqipërisë, janë parë shpesh në publik.

Ish-mbretëresha Geraldinë, pëlqen shumë të bëjë pazar. Megjithë bagazhet e shumta që ajo solli nga Tirana, iu deshtën 25 të tjera, për të marrë suveniret që bleu në Suedi dhe Norvegji.

Gjatë një udhëtimi me motor në Norvegji, ajo u ndal buzë rrugës, për blerë disa pantofla të bëra prej lëkure foke, të zbukuruara me gëzof të bardhë lepuri.

Këtë fotografi e shkrepa teksa ajo bënte pazar.

 

Henning Sinding-Larsen

Oslo, Norvegji