MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Pse fëmijën tim e zë shpesh lemza?

29.06.2021 - 11:42

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Pse fëmijën tim e zë shpesh lemza?

Mjeku:Lemza mund të zërë një fëmijë të porsalindur i cili pin me uri dhe gëlltit ajër. Bulëza e stomakut, e fryrë ngacmon diafragmën. Kjo mund të ndalohet duke e marrë në krahë fëmijën, i mbështet kokën në shpatull dhe e tund lehtë në kurriz, në mënyrë që t’ja nxjerrësh ajrin ( gromësimën).

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.