MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Si ndikon obeziteti në shëndetin e fëmijëve?

03.06.2021 - 12:12

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Si ndikon obeziteti në shëndetin e fëmijëve?

Mjeku: Obeziteti është një gjendje e veçantë e fëmijës që ka të bëjë me një shtim të peshës mbi limitin normal të moshës. Një shtim peshe përtej normales krijon terren për shfaqjen e shumë problemeve shëndetësore të tilla si diabeti, dëmtimi i enëve të gjakut, probleme të zemrës, ngushtim të rrugëve të frymëmarrjes, krijon vështirësi në lëvizje etj. Por përveç problemeve shëndetësore, këta fëmijë shpeshherë shërbejnë edhe si target për t’u tallur e ngacmuar nga fëmijët e tjerë.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.