MENU
klinika

Postimi në rrjetet sociale

U shkarkua si kryetare e Shoqatës së Bashkive, reagon Ademi

08.06.2021 - 16:07

Kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi ka reaguar pas shkarkimit nga detyra si kryetare e Shoqatës së Bashkive dhe zgjedhjes në krye të kësaj shoqate të Pjerin Ndreut.

Në reagimin e saj në rrjetet sociale, Ademi thotë se “eksponentë të Partisë Socialistë tentuan të dëmtojnë Demokracinë”.

“Sot pati një tentativë për të kapur ilegalisht Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, veprime te ndërmarra nga eksponentë, anëtarë të Partisë Socialiste, pa të drejta legjitime dhe jo anëtarë Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë. Çdo veprim me prapavijë politike dhe arbitrare cënon hapur parimet e shtetit ligjor dhe demokracisë vendore”, shkruan Ademi.

REAGIMI I PLOTE

Shqyrtimi dhe vendimi për ligjshmërinë e zgjedhjeve lokale 2019, është një ndër 15 kushtet që Shqipëria duhet të përmbushë për çeljen e negociatave për anëtarësimin në BE, kushte të dakordësuara në takimin e Ministrave për Europën.

Ritheksojmë se Shoqata e Bashkive të Shqipërisë, shoqëria civile në Shqipëri, qytetarët shqiptarë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Bashkimi Evropian, Këshilli i Evropës, të gjithë partnerët dhe organizatat ndërkombëtare, janë në pritje të vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

Në Lezhën e Besëlidhjes, sot eksponentë të Partisë Socialistë tentuan të dëmtojnë Demokracinë.

Sot pati një tentativë për të kapur ilegalisht Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë, veprime te ndërmarra nga eksponentë, anëtarë të Partisë Socialiste, pa të drejta legjitime dhe jo anëtarë Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë. Çdo veprim me prapavijë politike dhe arbitrare cënon hapur parimet e shtetit ligjor dhe demokracisë vendore.

Shoqata e Bashkive të Shqipërisë konsideron se demokracia lokale dhe sundimi i ligjit kanë rëndësi madhore për integrimin e vendit tonë. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është e vendosur për të vijuar deri në fund duke shprehur vullnetin e saj për të respektuar ligjin dhe vendimin përfundimtar të Gjykatës Kushtetuese.

Prezantohet në Shkodër drejtuesja politike e PS

Gjiknuri: Nuk do presim zgjedhjet për t’u organizuar

Lejoi deputeten të bënte politikë në shkollë

KQZ gjobit drejtorin në Kukës