MENU
klinika

Votohet më 21 korrik

Reforma e Serie A, më pak skuadra dhe play-off

19.07.2021 - 12:21

Seria A po planifikon të ribëjë formulën e kampionatit. Presidenti i FIGC, Gabriele Gravina, po bën presion për një format të ri të kampionatit italian të futbollit dhe më përgjithësisht, një reformë të sistemit.

Perspektiva e bërë e ditur disa muaj më parë është ndryshimi i formatit duke filluar nga sezoni 2023-24, por hapi i parë do të jetë më 21 korrik, ku ndryshimet e mundshme do të diskutohen në Asamble duke filluar nga kthimi në 18 skuadrat.

Klubet e ligës së lartë italiane do të takohen për të vlerësuar efektet e mundshme të ndryshimeve të ardhshme në formatin Serie A. Në veçanti, flitet për zvogëlimin e ekipeve, nga 20 në 18, të dëshiruara nga vetë presidenti i FIGC.

Por asambleja do të jetë gjithashtu një mundësi për të provuar për të diskutuar futjen e ndonjë play-off dhe play-out. E gjithë kjo jo para kampionatit 2023-24, për të cilën ndryshimet, megjithatë, do të duhet të vendosen paraprakisht.

Nga ana tjetër, nuk do të kishte problem në lidhje me të drejtat televizive edhe me zvogëlimin e ekipeve pjesëmarrëse. Gjatë negociatave në thirrjen e fundit, Seria A, në fakt, ka rezervuar mundësinë për të ndryshuar formatin e garës në sezonet e ardhshme.