MENU
klinika

Etja për liri...

Tirana e 2 korrikut 1990!

02.07.2021 - 14:25

       Me thirrjet “Liri – Demokraci”, populli ishte bërë njësh kundër mureve të rrethimit socialist dhe atyre të ambasadave të huaja në Shqipëri.

Ishte kjo ditë, goditja më e rëndë që njohu deri ato orë të vështita, regjimi diktatorial i shtetit të vogël të Ballkanit: i shkëputur krejtësisht nga bota.

Tashmë, qytetarët shqiptarë kishin rrëzuar pushtetin absolut të izolimit, që i ndante me botën e lirë, për t’u bërë pjesë e saj përgjithmonë.

Kjo ngjarje i dha një krisje të madhe gjithë nomenklaturës komuniste. Në një mbledhje të Byrosë Politike, Ramiz Alia do t’u drejtohej të pranishmëve:

“Ngjarja e 2 korrikut, i zuri në befasi organizmat tona dhe pas saj, u krijua një situatë e rëndë.

Në këtë ngjarje, pasqyrohet puna e dobët, veçanërisht e Sigurimit të Shtetit…

Është e çuditshme që organet tona, emrat e atyre që ishin futur në Ambasada nuk i dinin, kështu u detyruan t’i merrnin nga kërkesat për pasaporta.”

Me veprat e kompozitorëve botërorë

Tedi Papavrami, koncert në Tiranë

Murali sensibilizues në Shkodër

‘Kurora e Gurtë’

U gjet e pajetë në shtëpinë e saj

Arti në zi: Ndahet nga jeta këngëtarja e njohur

Ekspozitë fotografike

“Përmes lentes të leximit”