MENU
klinika

"Nga e premtja çdo qytetar do të jetë i detyruar të..."

Fillon numërimi mbrapsht për hyrjen në fuqi të kalimit të gjelbër në Itali

03.08.2021 - 19:13

Ka filluar numërimi mbrapsht për hyrjen në fuqi të lejes së gjelbër në Itali. Nga e premtja do të jetë e detyrueshme që qytetarët italianë të tregojnë certifikatën e gjelbër për shfaqjet e brendshme, kinematë, llixhat, pishinat, palestrat dhe restorantet. Tani qëllimi i qeverisë është të hartojë një hartë rrugore që, duke filluar nga 6 gushti, do të caktojë datat efektive të kalimit për tre sektorët ende në pritje: transportin në distanca të gjata, punë dhe shkollë.

Kryeministri Draghi u takua me sindikatat për të trajtuar çështjen e kalimit të gjelbër në fabrikë dhe në vendin e punës. Përballja vjen disa orë pas deklaratave të udhëheqësit të CGIL, Maurizio Landini, i cili tha se nuk ka një vendim “jo” për përdorimin e detyrueshëm, por hodhi poshtë hipotezën e sanksioneve për ata që vendosin të mos vaksinohen.

“Për vaksinën ekziston një marrëveshje për sigurinë shëndetësore e nënshkruar nga partnerët socialë dhe e përfshirë në një dekret dhe çdo përpjekje për ta modifikuar atë kërkon një ligj”, nënvizoi sekretari Uil Pierpaolo Bombardieri në fund të takimit me Draghi. “Asgjë kundër parimit të shtrirjes së Green Pass, por nuk mund të bëhet një mjet për t’u përdorur për të shkarkuar dhe diskriminuar punëtorët”, riafirmon Landini.

Dosja e shkollës duhet të vijë në vëmendjen e qeverisë këtë javë. “Shkolla është një përparësi absolute” për Draghi dhe në qeveri, në javët e fundit, shpresohet që viti të fillojë me pjesëmarrje.

Sesioni i 76-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB

Xhaçka: Krenare për përkushtimin e Shqipërisë!

"Do të sigurojë mbijetesën politike pasi u shpall ‘non grata’"

Pritjet e Berishës/Kadilli: Nuk me impresionon