MENU
klinika

Ndryshon drejtshkrimi i tyre

Hidhen në treg monedhat e reja metalike!

03.08.2021 - 14:46

Banka e Shqipërisë njofton publikun se duke filluar nga data 23 gusht 2021 do të hidhen në qarkullim monedhat metalike shqiptare me vlerë nominale 5 Lekë, 20 Lekë dhe 50 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2020.

“Monedhat metalike, me vlerë nominale 5 Lekë, 20 Lekë dhe 50 Lekë, emetim i vitit 2020, kanë të njëjtën përbërje, pamje, përmasa dhe peshë me emetimin e fundit të këtyre prerjeve.

Ndryshimi nga emetimi i fundit qëndron tek viti i emetimit i shtypur në trupin e monedhës metalike, i cili në monedhat e reja do të jetë “2020”, si dhe tek monedhat metalike të prerjes 5 lekë dhe 50 lekë, drejtshkrimi i fjalëve “LEKË”, dhe “SHQIPËRISË”. Duke filluar nga data 23 gusht 2020, monedhat metalike me vlerë nominale 5 Lekë, 20 Lekë dhe 50 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2020, do të përdoren si mjet pagese paralelisht me të gjitha monedhat metalike ekzistuese në qarkullim të këtyre prerjeve, emetime të viteve të mëparshme” njofton Banka.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


BSH: Mund t’i shkëmbeni kundrejt vlerës 100%

Keni kartmonedha 500 lekëshe të 1991?


Mbetet ndër vendet më të lira

Përkeqësohet liria ekonomike në Shqipëri

Nga Russian Today/ Për çfarë është e interesuar Ankaraja?

Furnizimet me gaz/ Turqia në bisedime me Rusinë

Udhëzimi/ Investimet në bujqësi dhe lejet e ndërtimit

Aplikimet që tejkalojnë afatin, skualifikohen

Nga Financial Times/ "Ata kanë më shumë fuqi blerëse tani"

Azia tejkalon Evropën për furnizimet e gazit natyror amerikan

Ulja e tarifave të roamingut mes BE e Ballkanit Perëndimor

Balluku: Ka impakt të drejtpërdrejt tek qytetarët