MENU
klinika

Provojini!

Mënyrat natyrale për të kuruar sa më shpejt ethet

03.08.2021 - 19:33

Sodë buke

Ajo do të veprojë për të neutralizuar aciditetin e gojës, që është një nga faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e drogës. Thjesht tretni një lugë çaji në një gotë me ujë, për të bërë gargarë.

Vaj Melaleuca

Vaj Melaleuca ka vlera antiseptike, antifungale, antibacteriale dhe anti-inflamatore, të cilat i japin përfitime të panumërta. Një nga këto përfitime është në trajtimin e mushkonjës. Mund të aplikohet në dy mënyra të ndryshme: duke e shpëlarë me gjysmë gote ujë dhe 3 ose 4 pika vaj ose duke vendosur dy pika vaj esencial direkt në vendin e ethes.

Qeset e çajit të zi ose jeshil

Zhyteni në ujë qesen e çajit jeshil ose të zi, pastaj aplikojeni direkt në zonën e prekur. Prania e taninës në çaj, ka veti antiseptike për të kuruar problemin.

Peroksid hidrogjeni

Merrni pak pambuk dhe lageni atë në peroksid hidrogjeni dhe zbatoni direkt në plagë. Bëjeni atë tri herë në ditë për të lehtësuar dhimbjen dhe për të parandaluar infeksionin.

Kripë

Kripa është gjithashtu një nga antiseptikët më ekonomike dhe më efektiv, kështu që është një aleat i shkëlqyer për trajtimin e plagëve të etheve. Përzieni një lugë çaji kripë në gjysmë gote ujë të ngrohtë dhe pije duke e vendosur në vendin ku është shfaqur ethja. Më pas nxirreni ujin. Përsëriteni këtë procedurë tri herë në ditë për të ndihmuar në shërimin e saj.