MENU
klinika

Thirrje që të respektojë ligjet ndërkombëtare

NATO dënon ashpër sulmin e Iranit ndaj cisternës izraelite

03.08.2021 - 19:28

NATO ka dënuar Iranin për sulmin ndaj cisternës të menaxhuar nga Izraeli ku për pasojë humbën jetën dy anëtarë të ekuipazhit.

“Liria e lundrimit është jetike për të gjithë aleatët e NATO -s dhe duhet të mbështetet në përputhje me ligjin ndërkombëtar.”- u tha në një deklaratë.

Sipas The Time of Israel, NATO i bëri thirrje Teheranit të respektojë detyrimet e tij ndërkombëtare dhe shprehu shqetësimin e saj për veprimet e këtij të fundit në rajon, të cilat i konsideron si destabilizuese.

Mbretëria e Bashkuar, SHBA-ja dhe Rumania kanë shprehur akuzat e tyre ndaj Iranit, duke kërkuar dhe një përgjigje të ashpër sulmit të kryer. Irani, megjithatë, e ka mohuar përfshirjen në sulm.

Në muajt e fundit, shumë sulme ndaj anijeve tregtare janë raportuar dhe lidhen me rritjen e tensioneve midis Izraelit dhe Iranit, me të dy kombet që akuzojnë njëri -tjetrin për përgjegjësi. Sidoqoftë, sulmi në rrugën Mercer më 29 korrik, një cisternë me flamur liberian, në pronësi të Japonisë dhe të operuar nga Izraeli, është përshkruar si sulmi më i keq në disa muaj.