MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Pse artriti reumatoid ndikon tek organet e tjera?

25.08.2021 - 10:40

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Pse artriti reumatoid ndikon tek organet e tjera?

Mjeku: Ky ndikim është në varësi jo vetëm të geneve por edhe faktorëve rrethanorë. Rreziku që artriti dhe reumatizma të kenë një ndikim te organet e tjera rritet falë prezencës së antitrupave. Niveli i këtyre antitrupave që sulmojnë organizmin rritet shumë nga duhanpirja por edhe faktori genetik.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet an