MENU
klinika

“Garë model për Portin e ri të Durrësit”

Balluku publikon 5 projektet: Kompani me eksperiencë ndërkombëtare

23.09.2021 - 09:38

Pesë kompani janë në garë për projektin e Portit të ri industrial të Durrësit, nga 16 që morën pjesë.

Ministrja e Infrastukturës, Belinda Balluku thotë se gara ka qenë model, ndërsa projekti i detajuar do të shfaqet i plotë 6 muaj pas firmosjes së kontratës me kompaninë fituese.

“Një garë ndërkombëtare model “Porti i Ri i Durrësit”

5 kompani ndërkombëtare të përzgjedhura nga 14 që morën pjesë në garë. Kompani ekselence me eksperiencë ndërkombëtare në fushën portuale dhe më gjerë në infrastrukturë. Projekti i detajuar nga kompania fituese dorëzohet 6 muaj pas firmosjes së kontratës, për t’i hapur rrugën garës së re ndërkombëtare për ndërtimin e portit”, shprehet ministrja Balluku.