MENU
klinika

Shkaqet

Kush i ndot brigjet e Shkodrës?

26.09.2021 - 14:01

Nga Simon Shkreli

Kushdo që lexon për Shkodrën mahnitet me historinë dhe me atë çfarë ofron ky qytet si nga ana historike e kulturore ashtu edhe nga pasuritë natyrore. I rrethuar nga tre lumenj dhe me liqenin më të madh në Ballkan ofron shumë çka teksa lexon në faqet e internetit apo edhe në broshurat e ofertave turistike. Ndërsa krejt ndryshe është situata nga afër. Brigjet e lumenjve janë kthyer në vende depozitim mbeturinash…

Në lumi Drin në fshatin Ashtë në një sipërfaqe prej 500 metra vijë lineare, shihen qartë mbeturinat e depozituara së fundmi…

“Dëmet janë të mëdha”, shprehet Ervis Krymi pedagog në Universitetin e Shkodrës.

Nga ana tjetër gjendja është alarmante edhe në brigjet e Liqenit të Shkodrës ku peshkatarët shprehen se përveç se depozitohen pa ndërprerje plehra dëmtohet edhe peshkun në liqen…

Vija e Vrakës është zona ku ka dhe përqendrimi më të madh i mbeturinash që përkon dhe me zonën e sipërme të bregut të Liqenit të Shkodrës.

Sipas profesorit të Gjeografisë Ervis Krymi situata më problematike është në brigjet e liqenit dhe lumenjve në afërsi të zonave urbane.

Mbetjet vazhdojnë të digjen prej tre muaj në bregun e lumit Kir, ndërsa deri tani nuk ka reagim të institucioneve.

Gjendja është shqetësuese dhe me pasoja të rënda dhe do këtë ndikim afatgjatë në ekosistemin e Shkodrës.

Ndotjet shkaktohen nga papërgjegjshmëria e banorëve të këtyre zonave që brigjet e lumenjve dhe të liqenit i kanë kthyer në mini landfille duke mos pasur shqetësimin e institucioneve, që duhet të merren me kontrollin dhe ruajtjen e territorit.

Ekzekutimi i Demir Backës në Fier dhe torturimi i biznesmenit në Nikël

Artan Hoxha: Do ketë viktima nëse nuk kapen autorët e…

Grabitja në vilën e biznesmenit në Fushë-Krujë

Nazmi Çangu: U zgjova me kallashnikovin tek koka!

Autorët lidhin e torturojnë kryefamiljarin

Grabitet banesa e biznesmenit në Nikël të Krujës

Prej një viti e gjysmë nuk depozitohen më aty mbetjet

Kryebashkiakja e Kurbinit: Është e qëllimshme

Një ditë pas kritikave të Ramës për mbetjet

Laç/ I vihet flaka vend grumbullimit të plehrave