MENU
klinika

VIDEO

Momenti kur turistët e SpaceX shikojnë për herë të parë Tokën nga hapësira

25.09.2021 - 09:05

SpaceX ka shpërndajnë pamjet e momentit kur ekuipazhi i tij civil pa Tokën nga hapësira për herë të parë, në bordin e kapsulës hapësinore Crew Dragon. Pamjet e filmuara nga Sian Proctor, një nga katër anëtarët e ekuipazhit, tregon ekipin që shikon nga dritarja.

Ekuipazhi turistik tha se udhëtimi në hapësirë ishte frymëzues dhe emocional gjatë intervistës së tyre të parë kur u kthyen në Tokë. Inspiration4 u lëshua më 16 shtator mbi një raketë Falcon 9 nga Qendra Hapësinore Kennedy në Florida.

Gjatë fluturimit të tyre të shkurtër, ekipi arriti një lartësi orbitale prej afërsisht 585 kilometra mbi sipërfaqen e planetit.