MENU
klinika

Ç’do të ndodhë me maskat

Studimi i Oksford mbi COVID: Do mbeten të nevojshme deri sa…

24.09.2021 - 12:27

Një studim i kryer nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit zbuloi se mutacionet e koronavirusit kanë një aftësi më të lartë për t’u përhapur përmes ajrit.

Studimi i botuar nga zyra e shtypit e Universitetit Britanik për Shoqërinë Amerikane të Infeksionit dhe Sëmundjeve tha: “Koronavirusi po evoluon drejt specieve që kanë aftësinë të transmetojnë përmes ajrit”, duke theksuar se maskat do të mbeten të nevojshme deri sa niveli i vaksinimit të bëhet shumë e lartë.

Studimi tregoi se maskat reduktuan ndjeshëm hyrjen e ARN-së virale me gjysmën dhe një të tretën.