MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

A ndikojnë emocionet tek hipertensioni?

23.10.2021 - 13:53

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:A ndikojnë emocionet tek hipertensioni?

MjekuPër ekspertët origjina e tensionit të lartë apo hipertensionit arterior lidhet me shumë faktorë emocional, për më tepër me një kontroll të tepruar të tyre. Rasti i tensionit të lartë emocional shkaktohet 95% nga hipertensioni arterior i zemrës dhe 5% nga sëmundjet e tiroides apo të veshkave.

Ky hipertension lidhet me natyrën dhe ndjeshmërinë e individit. Pra me mënyrën se si persona të caktuar reagojnë ndaj situatave stresuese, i shprehin emocionet apo i mbajnë ato të ndrydhura.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim