MENU
klinika

Rama: Nuk shkohet në auditore si në lotari!

Çfarë do ndodhë nëse studentët refuzojnë vaksinimin?

18.10.2021 - 21:34

Kryeministri Edi Rama foli lidhur me studentët që kanë refuzuar vaksinimin, që ishte vendosur si kusht nga Ministria e Shëndetësisë për hyrjen e tyre në auditore.

Gjatë një interviste në “EuroNews Albania” Rama tha se nuk duhet të kalojmë në ekstrem që në momentin e parë, ndërsa shtoi se qeveria nuk mund të çojë në universitete forca për t’i nxjerrë jashtë, pasi kjo është një çështje e universiteteve.

PJESË NGA INTERVISTA

Çfarë do ndodh nëse studentët refuzojnë vaksinimin?

Rama: Nuk duhet të kalojmë në ekstrem që në momentin e parë, ka interferenca nga lloj lloj individësh që u jepet e drejta për të folur pa kompetencë edhe përhapin lloj lloj konspiracioni. Këta që flasin se vaksina është e rrezikshme, individë që nuk janë shkencëtarë. Në këtë bote që dominohet nga fluksi i lajmeve, këto krijojnë konfuzion, pasiguri, shqetësime. Ndiqen më shumë se ato garancitë e mërzitshme të njerëzve që dinë çfarë flasin.

A ka dështuar qeveria, shteti?

Rama: Mendoj që është çështje e një procesi që duhet bërë me këmbngulje edhe nga universiteti, rektoratet, autoritetet e universiteteve.

Çfarë do ndodhë nëse refuzojnë të vaksinohen?

Rama: Fillimisht duhet menduar në mënyrë pozitive. Duhet të niset nga ideja që ato vajza dhe djem kanë nevojë për pak siguri, mbështetje.

Deri sa të binden do të marrin pjesë?

Rama: Normalisht nuk duhet të marrin pjesë në mësim. Por kjo është çështje e universiteteve. Qeveria nuk mund të çojë në universitete forca për ti nxjerrë jashtë. Ata që janë vaksinuar kanë të drejtën të jenë në mjedis të sigurtë. Ne kemi garantuar që në çdo holl të universiteteve të ketë vaksinatorë. Fakti që kemi ndjekur një politikë shumë liberale, duke parasysh se garantuam një vaksinim të shpejtë në fillim. Që të mbajmë një ekuilibër dhe gjithçka ka shkuar mirë, ka krijuar një lloj relaksi, ndjesie të gabuar që nuk ka asnjë problem. Mund të ndodhi mos të gjejë asgjë, por mund të ndodhë edhe ajo që të përfundosh në spital dhe të humbasësh jetën. Të vaksinuarit që hyjnë në fatalitete janë mosha të thyera dhe me të tjera sëmundje. Nuk shkohet në auditore si në lotari.

Po në stadium?

Rama: Ideja ishte që duhej bërë hyrja për gjithë personat e vaksinuar. Sa u respektua, ose jo, edhe në këtë rast i takon FSHF-së të kryente kontrollin.