MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Çfarë është fulvestranti?

08.10.2021 - 07:12

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Çfarë është fulvestranti?

Mjeku:Fulvestrant është një ilaç efikas për trajtimni e tumorit të gjirit me receptorë të estrogjenit. Kur rritja e tumorit nxitet nga efektet të lidhura me estrogjenet dhe receptorë të tumorit, jepet kjo terapi.

Fulvestrant është një ilaç antagonist i receptorëve të estrogjenit, që do të thotë se ndërvepron me receptorët në të njëjtin vend ku bëhen molekulat e estrogjenit. Prandaj, efektiviteti i tij është në sajë të aftësitë për të lidhur, bllokuar e degraduar receptorët e estrogjenit.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim