MENU
klinika

Durrës: Léon

”Djaloshi shqiptar”

19.10.2021 - 16:19

          Më 16 tetor 1913, kimisti dhe fotografi francez Auguste Léon, bëri këtë fotografi të bukur në Durrës, të një djali shqiptar – një nga fotografitë e shumta që ai realizoi gjatë udhëtimit të tij në Shqipëri, së bashku me Jean Brunhes, profesor i gjeografisë njerëzore në ”Collège de France”.

Ata erdhën në Ballkan në emër të Albert Kahnit, një bankier parizian (fotografinë e mundësoi: Micky Haxhiislami).

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN