MENU
klinika

Mësoji...

Herës tjetër që do të blesh mish, ki parasysh këto 4 sekrete!

28.10.2021 - 17:40

Të zgjedhësh gjërat e lira nuk është ideja më e mirë kur vjen puna sidomos tek mishi. Kur bëhet fjalë për cilësinë e mishit, kushtojini vëmendje se për cilën pjesë të trupit të kafshës bëhet fjalë.

Sipas studimeve, mishi më i mirë vjen nga brinjët, pjesa e pasme dhe ijeve.

Kjo në fakt është pjesa më e kushtueshme e mishit, por njëkohësisht edhe pjesa që gatuhet më mirë, më shpejt dhe është më e lehtë për t’u konsumuar.

Kur blini mish, kini parasysh që të mos jetë shumë i thatë ose shumë i lëngshëm.

Aroma e mishit madje duhet të jetë pak acidike. Ngjyra duhet të jetë e fortë dhe mishi nuk duhet të jetë shumë i butë apo i fortë kur e prekni.