MENU
klinika

Progres raporti për Kosovën

KE: Urgjent marrëveshje finale me Serbinë

20.10.2021 - 13:53

Komisioni Evropian ka publikuar Raportin e Progresit për vitin 2021 për Kosovën ku theksohet se nevojitet urgjent një marrëveshje finale me Serbinë në mënyrë që dy vendet të përparojnë në rrugët e tyre përkatëse evropiane.

Në raport thuhet gjithashtu se korrupsioni është i përhapur dhe mbetet një çështje që shkakton shqetësime serioze.

Problem për komisionin është dhe ndikimi i pavend politik mbi emërimet dhe shkarkimet e funksionarëve të lartë publikë dhe nëpunësve civilë, thuhet në raport.