MENU
klinika

Simbolet kombëtare të transformuara, Himni me gabim

Libri i Historisë së klasës së katërt: Fshati shqiptar ilustrohet me vila 500 mijë euro

16.10.2021 - 13:43

Dje u publikua një pjesë nga libri i Historisë së klasës së katër, me të cilin mësojnë fëmijët në vendin tonë. Modeli i fshatit shqiptar është ilustruar me foton e një prej lagjeve më të pasura të Tiranës, ato të qendrës rezidenciale “Rolling Hills”.

Në vend që, autorët e librit Roland Gjini dhe Liljana Melani (Gjini) të vënë një fshat tipik shqiptar, pa infrastrukturë dhe mes natyrës, nxënësit e klasës së katërt përballen me një foto të lagjes së vipave dhe politikanëve që ndodhet në periferi të Tiranës.

244814170 1297937640627313 4360695566431888016 n

Fotoja ilustruese në tekst nuk përkon me realitetin shqiptar, pasi shumë fshatra ende nuk kanë rrugë.

Nga një vëzhgim i shpejt, në këtë libër ka dhe gabime të tjera që lidhen me simbolet kombëtare, si Flamuri i cili është transformuar në dy krerët, pa gjuhën të dalë jashtë, deri tek Himni i Flamurit.

“Se Zoti vetë e tha me gojë,

Që kombet shuhen përmbi dhe.”

Reshta të cilat në Historinë e klasës së 4 janë cituar:

“Se Zoti vet’ e tha me gojë,

Që kombe shuhen përmbi dhe.”