MENU
klinika

Nga Eduard Zaloshnja

Në komunat shqiptare: VV 30%, LDK 27%, PDK 25%

18.10.2021 - 16:08

Nga 38 komuna që ka gjithsej Kosova, 10 janë me shumicë serbe dhe 1 me shumicë turke. Kuptohet që në këto të fundit, kandidatët jo-shqiptarë kanë dominuar në mënyrë dërrmuese.

Në 27 komunat me shumicë shqiptare, ka patur një garë të fortë treshe mes kandidatëve për kryekomunrarë të Vetevendosjes (VV), Lidhjes Demokratike te Kosovës (LDK) dhe Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), të cilët morën përkatësisht 30%, 27% dhe 25% të votave në komunat shqiptare.

Në një kuotë më të ulët ishin kandidatët për kryekomunarë të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), që morën 12% të votave në komunat shqiptare (6% u morën nga kandidtaë të tjerë).

Votatat e kandidtëve për kryekomunraë në 27 komunat shqiptare

VV 30%
LDK 27%
PDK 25%
AAK 12%
Te tjera 6%