MENU
klinika

Tregoni kujdes

Tre rregullat që duhet të ndiqni gjithmonë në frigoriferin tuaj

20.10.2021 - 10:36

Është fakt se frigoriferi është një nga pajisjet që përdorim ndoshta më shumë se të gjitha të tjerat në shtëpi.

Pikërisht sepse është kaq i dobishëm, ka nevojë për vëmendjen e vet. Ne patjetër duhet të ndjekim disa rregulla në mënyrë që ushqimi të ruhet siç duhet. Disa zakone të përditshme që shumë prej nesh i ndjekin janë të gabuara dhe është mirë t’i ndryshojmë ato.

Shikoni më poshtë tre rregulla që duhet të ndiqni:

  • Vendoseni frigoriferin tuaj në mes 1 ° C dhe 4 ° C për ta mbajtur ushqimin në 5 ° C ose më të ulët.
  • Mos e mbushni frigoriferin, dëmton ushqimin. Nëse është shumë e plotë ajri nuk mund të qarkullojë, gjë që ndikon në shpërndarjen e temperaturës në dhomë.
  • Asnjëherë mos vendosni ushqim të nxehtë në frigorifer, pasi kjo do të shkaktojë rritjen e temperaturës së përgjithshme dhe mund të çojë në helmim nga ushqimi dhe prishje të ushqimit.