MENU
klinika

Arsvita

23 artistë nga disa vende të botës krijojnë dhe ekspozojnë në Krujë

27.11.2021 - 13:50

Arsvita tashmë në edicionin e dytë e ka qendrën në Krujë. Këto ditë përkojnë edhe me festat tona kombëtare.Një numër prej 23 artistësh jo vetëm nga rajoni, por edhe përtej janë këtu për të sjellë artin e tyre bashkëkohor, por shpesh herë për ta ndërthurur dhe me atë tradicional.

Sigurisht nuk mungojnë edhe motivet vendase.

Fehmi Hoxha, kurator: Është kolonia e parë të cilën ne e organizojmë.Vitin e kaluar e kemi organiuzuar në Tiranë, mirpo kjo është festë mbarëkombëtare dhe jemi mbledhur këtu të gjithë, diku 23 artistë të shteteve të ndryshme, Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Francës, Turqisë, Egjiptit, Italisë, Gjermanisë.

Jeff Roland i ardhur prej Francës, ka një mënyrë unike për të rrëfyer realitetin e tij nëpërmjet pikturës. Ai na paraqet nëpërmjet teknikës mikse tabonë që ka brenda një realitet magjik.

Jeff Roland, piktor: Arti im është njëlloj përafrimi i cili, që mund të drejtojë njerëzit në një realitet tjetër. Magji, për mua janë si objekte magjike, që të cojnë në një univers jashtë realitetit, por që njëkohësisht të ndihmojnë në realitetin tonë gjithashtu.

Ky simpozium është një mëyrë e vecantë për të bërë bashkë artistët të cilët shkëmbejnë këndvështrime dhe kultura, sigurisht që arti që zhvillojnë përgjatë këtyre ditëve ka elementë kombëtarë, tradicionale dhe bashkëkohorë.

Amarildo Ruçi, organizator dhe drejtues artistik: Siç e shikoni këtu është një atelie që të gjithë artistët performojnë live dhe mund tës hikojnë se si trajtohet piktura deri në nivelin më të lartë. Pas përfundimit do të përzgjidhen veprat për ekspozitën finale, e cila do të mbahet në Muzeun Historik të Krujës, të premten në orën 6.