MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Cilat janë simptomat e pneumonisë?

01.11.2021 - 09:01

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Cilat janë simptomat e pneumonisë?

Mjeku:Pneumonia është ënjtja e indit në njërën ose të dyja mushkëritë e shkaktuar nga një infeksion bakterial ose viruse duke përfshirë koronavirusin.

Pneumonia është ënjtja e indeve në një ose të dy mushkëritë.

“Simptomat e pneumonisë mund të zhvillohen papritmas gjatë 24 deri në 48 orë, ose ato mund të zhvillohen më ngadalë brenda disa ditësh,” shpjegoi farmacisti i Boots.

“Simptomat e zakonshme të pneumonisë përfshijnë ethe, një kollë e cila mund të jetë e thatë, ose me mukozë, djersitje dhe dridhje ose vështirësi në frymëmarrje”, shtoi ai.

Vështirësia në frymëmarrje është një nga simptomat kryesore që mund t’ju ndihmojë të dalloni midis kushteve.

Pneumonia është e zakonshme gjatë muajve të vjeshtës dhe të dimrit.

Si gjithmonë, nëse jeni të shqetësuar për simptomat tuaja të pneumonisë, duhet të flisni me mjekun tuaj.

Për shkak të ngjashmërive midis këtyre tre kushteve, mund të kontaktoni mjekun tuaj të përgjithshëm.

Kur bëhet fjalë për parandalimin, mund të përpiqeni të shmangni kontaktin me njerëz të sëmurë dhe rekomandohet larja e shpeshtë e duarve.

Lënia e duhanit mund të jetë gjithashtu e dobishme pasi dëmton mushkëritë tuaja dhe rrit mundësinë e infeksionit.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim