MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Ka lidhje pesha me kolesterolin?

03.11.2021 - 12:14

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti:Ka lidhje pesha me kolesterolin?

Mjeku: Kolesteroli ose yndyra në gjak është veshja e damarëve të gjakut me yndyrë, depozitimi i yndyrës në këto vende. Kur themi kolesterol, natyrisht që nuk kemi parasysh një bark të rritur apo një njëri obez, kjo është një premis i lidhur me të, por jo vetëm kaq, ka edhe njerëz që paraqiten shumë të dobët, ose e thënë ndryshe nënpeshë, edhe përsëri tek ata shfaqet kolesteroli.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim