MENU
klinika

Nuk është dhe aq e thjeshtë…

3 këshilla të thjeshta për të reduktuar kohën në rrjetet sociale

11.12.2021 - 13:55

Në teori, ju mund të dëshironi të bëni një detox nga rrjetet sociale, por e keni të vështirë.

“Jeta perfekte” e paraqitur në burimin e Instagram dhe TikTok mund të ndikojë në disponimin tuaj dhe shëndetin tuaj mendor, dhe kjo nuk është diçka e re pasi janë bërë dhjetëra studime që konfirmojnë se shumë herë shfaqja joreale mund të ndikojë tek përdoruesit që e bëjnë krahasime të padrejta.

Pra, nëse dëshironi të bëni një detoks gjatë këtyre festave por e keni të vështirë të fshini aplikacionin, atëherë mund të përpiqeni thjesht të kufizoni përdorimin e rrjeteve sociale.
Zvogëloni kohën që shpenzoni

Ka cilësime në telefonin tuaj që regjistrojnë kohën që kaloni në ekran ose mund të kufizoni kohën që kaloni në disa aplikacione.

Gjithashtu, kini kujdes që të mos kontrolloni celularin kur zgjoheni në mëngjes, ose anasjelltas, pak para gjumit. Në vend të kësaj, mendoni për këto si veprime që duhet t’i bëni rregullisht, të tilla si meditimi i shkurtër apo edhe ecja. Lëreni lëvizjen për disa orë të tjera gjatë ditës.

Çaktivizo njoftimet

Është një ide e mirë të çaktivizoni njoftimet. Fikni dridhjet / dritën / tingullin dhe thjesht kontrolloni të gjitha kur hyni në aplikacion gjatë ditës.

Bëni një pastrim

Ju keni kontroll të plotë mbi atë që shihni në furnizimin tuaj. Pra, hiqni ndjekjen e njerëzve që mendoni se nuk dëshironi të ndiqni më, ose vendosni “Në heshtje”. Në këtë mënyrë, furnizimi juaj do të jetë ai që dëshironi vërtet.