MENU
klinika

Efektet anësore

6 arsyet pse duhet të ‘ndaheni’ njëherë e mirë nga pijet e gazuara

08.12.2021 - 21:42

Pijet e gazuara rezultojnë të jenë më të shiturat në të gjithë botën, ndjekur më pas nga alkooli dhe pijet energjike.

Grupmoshat deri në 25 vjeç janë konsumatorët më të mëdhenj të tyre, prandaj fushata të tëra sensibilizimi dhe projektesh ndërkombëtare kanë si qëllim informimin mbi dëmin që shkaktojnë këto pije në organizmin tonë.

Efektet anësore që ato na japin janë të shumta, por 6 janë më kryesoret, më shkatërrueset dhe më të dëmshmet për ne dhe trupin tonë.

Pijet me gaz:

Janë shkaktari numër 1 i rritjes në peshë dhe i obezitetit në botë
Shkatërrojnë kockat dhe dhëmbët tuaja
Shkatërrojnë qelizat e trurit
Rrisin kolesterolin, rrezikun për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës, shkaktojnë plakje të parakohshme
Ëmbëlsuesit artificialë shkaktojnë tumor, kancer, epilepsi, diabet
Kafeina që gjendet tek to rrit mundësinë për pagjumësi dhe çrregullon ritmin e rrahjes së zemrës.
Duhet të filloni sa më parë të shmangni konsumin e tyre tek vetja, por edhe tek fëmijët. Në vend të tyre preferoni ujin dhe lëngjet e freskëta të përgatitura në shtëpi.