MENU
klinika

Mësojini…

8 sinjalet që tregojnë se është koha të hani

08.12.2021 - 21:33

Uria është një sinjal normal dhe biologjik që duhet të mirëpritet dhe përqafohet. Do të thotë që trupi juaj po punon për ju dhe po përpiqet t’ju mbajë gjallë.

Kjo betejë e vazhdueshme për mos t’i siguruar trupit atë që kërkon, mund të çojë në efekte anësore të pakëndshme, dëmtim metabolik dhe uri të madhe që mund të rezultojë në mbingrënie.

Cilat janë 8 shenjat e ndryshme që na sinjalizojnë se jemi të uritur dhe duhet të hamë?

Jemi të irrituar
Kemi humbur përqendrimin
Kemi dhimbje koke
Fillojmë dhe fantazojmë për ushqimin
E kemi të vështirë të marrim vendime
Kemi mungesë energjie
Jemi të lëkundur
Kemi marrje mendsh ose ndihemi si të trullosur
Tani e mësuat. Sapo ta vëreni që keni një nga shenjat më lartë, duhet të shkoni në kuzhinë e të hani.