MENU
klinika

Masat e reja

Greqia mbyll kufijtë prej Covid-19. Çfarë ndodh për Shqipërinë?

04.12.2021 - 22:01

Greqia ka vendosur masa të reja për hyrje daljet në territorin e sajë duke rikthyer kufizimet, por për fatë të mirë shtetasit shqiptarë përjashtohen nga ky vendim.

Kështu do të ndalohet përkohësisht hyrja në këtë shtet e të gjithë qytetarëve të vendeve të treta nga të gjithë pikat kufitare të Greqisë, por për ata që do të përjashtohen nga ky ndalim përfshirë dhe udhëtarët nga Shqipëria është domosdoshmëri plotësimi i formularve elktronik përpara mbërritjes në pikat e kontrollit kufitarë të disponojnë certifikatën e vaksinimit duke vendosur si kusht që të kenë kaluar dy javë nga injektimi i dozës së dytë apo të tretë të vaksinës ose të disponojnë një test negativ PCR të kryer 72 orë përpara nisjes.

Edhe shteti Zivecerjan ka vendsur masa për lëvizjen duke filluar nga kjo e shtunë të gjithë ata që do të hyjnë në territorin e Zvicrës pavarsishtë se kanë certifikatë vaksinimi ose që e kanë kaluar covid 19 dhe 6 muajt e fundit duhet të diponojnë dhe përgjigjen e një testi PCR. Pas mbërritjes në Zvicës mbas një jave mes hapsirës kohore të ditës së 4 deri ditën e 7 të gjithë qytetarët do të ribëjnë testime për Covid 19.