MENU
klinika

Muzeu Mesjetar

Restaurohet Krishti Pantokrator

20.12.2021 - 12:46

        Në prag të Krishtlindjeve, specialistët e Muzeut Kombëtar të Artit Mesjetar po punojnë për restaurimin e ikonës “Krishti Pantokrator”, me origjinë nga fshati Pojan i qytetit të Korçës.

Lajmi u bë i ditur nga ministrja e Kulturës, Margariti, e cila thekson, se: pas trajtimit të suportit të degraduar u bë bashkimi i dërrasave, mbushja e mungesave, teksa vazhdon procesi i largimit të vernikut të oksiduar, duke nxjerrë në dritë një botë të mrekullueshme, fshehur pas gjurmëve të kohës.

Muzeu i Artit Mesjetar në Korçë me një fond prej 8,000 ikonash dhe objektesh të karakterit religjioz.

Muzeu  falë ndërtimit bashkohor, është një ndër destinacionet më të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ikonografia perandorake

“Mbledhja e Kryeengjëjve”

Katedralja "Ringjallja e Krishtit"

“Në zemër të Krishtit” në Korçë