MENU
klinika

Studimi

Ky zakon mund të jetë shkaktar i kancerit të syrit

24.01.2022 - 07:11

Sipas Green Tree Medic, një burrë 40-vjeçar u diagnostikua me kancer në sy. Thuhet se sipas hulumtimeve, drita jeshile e emetuar nga ekrani i celularit tonë mund të shkaktojë nekrozë të qelizave të retinës dhe të ndikojë në shikim. 40-vjeçari përdorte celularin në errësirë ​​para se të binte në gjumë.

Pas pak, burri shkoi te mjeku i tij, sepse shikimi i tij filloi të përkeqësohej. Doktori më pas zbuloi se albumi i syve të tij ishte bërë i kuq! Mjeku nuk mundi të bënte asgjë. Sytë e burrit ishin dëmtuar shumë dhe burimi pretendon se ata shfaqnin shenja kanceri.

Kanceri i syve: Mbroni sytë nga rrezet e diellit

Artikulli gjithashtu thoshte se mjekët nuk mund të zëvendësonin retinën e burrit sepse operacioni ishte shumë i rrezikshëm dhe i vështirë. Nuk ka prova të mjaftueshme për këtë histori. Megjithatë, ajo fsheh një të vërtetë të rëndësishme: Kujdesuni për sytë!

Kur lexoni, sigurohuni që të keni ndriçimin e duhur dhe të mbroni sytë nga rrezet e diellit. Mos kaloni shumë kohë para ekranit të kompjuterit dhe celularit, sepse ato lëshojnë rrezatim. Gjithashtu, mos i humbisni vizitat tek okulisti.