MENU
klinika

Mësojini…

Shenjat që tregojnë se keni ankth dhe nuk e dini

24.01.2022 - 07:07

Nëse keni qenë në ankth, ndoshta mendoni se me siguri e keni ditur. Në fakt, shumë njerëz të shqetësuar nuk janë të sigurt se çfarë ndjejnë. Njohja dhe emërtimi i emocioneve është një aftësi që duhet ta mësojmë, diçka për të cilën jo të gjithë janë të mirë.

Më poshtë do të shihni shenjat që tregojnë se jeni në ankth:

Është e vështirë për ju të emërtoni emocionet

Nëse gjatë ditës nuk mendoni shumë për atë që ndiheni, e keni të vështirë t’u shpjegoni të tjerëve se si ndiheni, rrallë i pyesni të tjerët se si ndihen dhe nuk jeni i sigurt se çfarë ju bën të ndiheni. keq, mund të përjetoni ankth.

Dhimbja juaj kronike ose probleme të tjera shëndetësore filluan gjatë një periudhe stresi

Nëse shikoni kur qafa ose pjesa e poshtme e shpinës filluan të dhembin, mund të zbuloni se jeta juaj ishte në një periudhë të rëndësishme tranzitore ose stresuese. . Tranzicionet dhe stresi janë shumë të vështira për shkak të mungesës së kontrollit në këto situata, gjë që çon në stres.

Ju nuk e dini se çfarë keni nevojë

Kur nevojat tona bazë për lidhje me të tjerët dhe autonomia jonë nuk plotësohen, ne do të përjetojmë emocione negative. Nëse nuk i njihni nevojat tuaja, mund të mos e dini se si ndiheni kur nevojat tuaja nuk plotësohen.

Strategjitë tuaja të përballimit nuk janë të shëndetshme

Edhe pse i thoni vetes se jeni mirë, mund të pini më shumë alkool, të pini më shumë duhan, të shikoni më shumë televizor dhe të reagoni me zemërim ndaj stimujve të vegjël apo edhe asgjë fare.

Keni dhimbje të pashpjegueshme

Nëse jeni duke u përballur me sfida në jetën tuaj dhe keni nevoja të paplotësuara, por nuk keni emocione të përcaktuara qartë, dhimbja kronike mund të jetë ajo që ndjeni. Stresi që ndjeni në punë, mjerimi që ndjeni në shtëpi dhe presionet e jetës krijojnë emocione që na ndihmojnë të kuptojmë se diçka nuk është në rregull dhe ka nevojë për vëmendje. Mendoni për dhimbjen fizike si një mënyrë alternative që truri juaj të tërheqë vëmendjen tuaj dhe t’ju tregojë se diçka nuk është në rregull.