MENU
klinika

Përgjigjet mjeku

Si të parandaloj sëmundjet e zemrës pas të gjashtëdhjetave? 

25.01.2022 - 14:26

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Si të parandaloj sëmundjet e zemrës pas të gjashtëdhjetave?

Mjeku:Në këtë moshë rreziku i sëmundjeve të zemrës është më i lartë. Ndaj, njerëzit duhet të tregohen të kujdesshëm dhe të përpiktë me analizat mjekësore dhe medikamentet. Njerëzit duhet të:

• Kujdesen për peshën,
• Të ushqehen shëndetshëm,
• Të pijnë ujë mjaftueshëm,
• Të kryejnë aktivitet fizik.
• Të informohen për shenjat paralajmëruese të atakut në zemër dhe ishemisë,

Kjo e fundit është shumë e rëndësishme dhe mund të shpëtojë jetë.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.