MENU
klinika

“Evazioni”

Tregtonin naftë kontrabandë, arrestohen në Dibër tre persona

14.01.2022 - 10:20

3 persona kanë  rënë në prangat e policisë së Dibrës pasia akuzohen se tregtonin naftë kontrabandë dhe furnizonin automjetet e transportit të udhëtarëve, duke shmangur detyrimet doganore.

Bëhet me dije se në pranga kanë rënë shtetasit Adil Cibuku, 54 vjeç,  banues  në Njësia Administrative Kostriot, Bashkia Dibër, administrator i një  subjekti privat, me  fushë të veprimtarisë në transport udhëtarësh. Izet Merdini, 36 vjeç, banues në  Njësia Administrative Kastriot, Bashkia Dibër, menaxher i subjektit dhe Artur Lami, 32 vjeç,  banues në Peshkopi, Bashkia Dibër, me punë shofer në subjektin privat.

Këta shtetas kishin  instaluar dy serbatorë  për naftë  në një automjet në përdorim të këtij subjekti dhe në mënyrë të vazhdueshme e sistematike merrnin lëndë djegëse (gazoil), në Dibër të Madhe  dhe më pas e depozitonin në një  depozitë nafte në afërsi të ambienteve tregtare të subjektit të tyre.

Ky subjekt  duke qënë se disponon mjete të transportit të udhëtarëve nëpërmjet kësaj skeme dyshohet se kryenin kontrabandë me mallra për të cilat paguhet akcizë dhe evazion fiskal duke shmangur detyrimet doganore të hidrokarbureve nga pika e kalimit kufitar Bllatë ku më pas u furnizonin mjetet e transportit.

Si rezultat i veprimeve hetimore  si dhe gjatë kontrollit të ushtruar në ambientet e magazinës së këtij subjekti u gjet një depozitë e mbushur me lëndë djegëse (gazoil)  në sasinë rreth 800 litra e dyshuar se është grumbulluar  nga veprimtaria kriminale e kontrabandës së kryer nga personat e mësipërm.

Njoftimi i plotë:

Dibër/Finalizohet me sukses operacioni policor i koduar “Evazioni”

Tregtonin naftë kontrabandë dhe furnizonin automjetet e transportit të udhëtarëve, duke shmangur detyrimet doganore, vihen në pranga 3 shtetas.

Operacioni i zhvilluar nga Seksioni i hetimit të Krimit Ekonomik e Financiar në DVP Dibër

Në vijim të punës dhe goditjeve të njëpasnjëshme për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e kontrabandës me mallra, bazuar dhe në informacionet e marra në rrugë operative, nga seksioni për hetimin e  Krimit Ekonomik dhe Financiar, u finalizua operacioni policor i koduar “Evazioni”, në kuadër të të cilit u bë arrestimi i shtetasve :

A. C., 54 vjeç,  banues  në Njësia Administrative Kostriot, Bashkia Dibër,, administrator i një  subjekti privat, me  fushë të veprimtarisë në transport udhëtarësh.

I. M., 36 vjeç, banues në  Njësia Administrative Kastriot, Bashkia Dibër, menaxher i subjektit.

A. L., 32 vjeç,  banues në Peshkopi, Bashkia Dibër, me punë shofer në subjektin privat.

Nga veprimet hetimore të kryera ka rezultuar se këta shtetas kishin  instaluar dy serbatorë  për naftë  në një automjet në përdorim të këtij subjekti dhe në mënyrë të vazhdueshme e sistematike merrnin lëndë djegëse (gazoil), në Dibër të Madhe  dhe më pas e depozitonin në një  depozitë nafte në afërsi të ambienteve tregtare të subjektit të tyre.

Ky subjekt  duke qënë se disponon mjete të transportit të udhëtarëve nëpërmjet kësaj skeme dyshohet se kryenin kontrabandë me mallra për të cilat paguhet akcizë dhe evazion fiskal duke shmangur detyrimet doganore të hidrokarbureve nga pika e kalimit kufitar Bllatë ku më pas u furnizonin mjetet e transportit.

Si rezultat i veprimeve hetimore  si dhe gjatë kontrollit të ushtruar në ambientet e magazinës së këtij subjekti u gjet një depozitë e mbushur me lëndë djegëse (gazoil)  në sasinë rreth 800 litra e dyshuar se është grumbulluar  nga veprimtaria kriminale e kontrabandës së kryer nga personat e mësipërm.