MENU
klinika

Fëmijët mësojnë në kushte të vështira

Shkolla e rrënuar në fshatin Kërkovë të Vlorës

16.02.2022 - 13:36

Shkollimi i nxënësve te Shkollës 9 vjecare Hajredin Haxhiraj e fshatit Kërkovë të Vlorës nuk i ngjan procesit të bashkëmoshatarëve të tyre. prej vitesh godina është në gjendje të keqe.

Sic duket dhe nga pamjet pjesa më e madhe e shkollës është e amortizuar dhe me lagështirë. E lënë në harresë prej vitesh kjo godinë nuk ngjason me shkollë por me një karakatinë.Edhe tabela e shkollës vijon të jetë me emërtimin e vjetër 8 vjeçare, ndërsa për kushtet e tjera pamjet tregojnë vetë.

Mësueset e shkollës sa shohin mediat nxitojnë të mbyllin derën e shkatërruar.

Për shkak të këtyre kushteve pjesa më e madhe e fëmijëve janë larguar drejt qytetit të Vlorës për të ndjekur mësimin. Para disa vitesh kjo shkollë ka pasur rreth 100 nxënës, ndërsa sot as 20 nuk bëhen.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNKush janë pesë të dënuarit

Si ndodhi atentati ndaj Ines Hajrulla

Përkeqësohet situata e motit

Pesë qarqet ku rrezikohen përmbytjet

Punonjësit transferohen në burgun e Fierit

Mbyllet paraburgimi në Sarandë

Çështja e Detit me Shqipërinë nuk është zgjidhur

Miliona metër kub gaz/ Greqia fillon shpimet përballë Sarandës