MENU
klinika

Të varur nga ekspozimi i tepërt

Si e dëmtojnë rrjetet sociale jetën tuaj personale

17.03.2022 - 12:08

A keni menduar ndonjëherë se pasiguritë që ju mundojnë në jetën tuaj mund të jenë rezultat i përdorimit kaq intensiv të mediave sociale?

Dy nga arsyet më të rëndësishme pse jeni aktiv në mediat sociale dhe që mund të jenë të dobishme për ju janë ndoshta sepse dëshironi të promovoni biznesin tuaj ose të komunikoni me një person shumë të afërt në anën tjetër të tokës.

Në çdo rast tjetër dhe në varësi të mënyrës se si i përdorni, ka shumë gjasa që ato të kenë një efekt negativ në jetën tuaj. Çfarë ndodh kur media pushton jetën tuaj të përditshme dhe marrëdhëniet tuaja personale?

Jeta personale

E ekspozoni shumë jetën tuaj personale dhe jepni çdo orë dhe moment vendodhjen se ku jeni, me kë jeni dhe çfarë bëni? Nuk ka asgjë më të mërzitshme dhe të kotë se sa të bëni postime të vazhdueshme për jetën tuaj personale.

E tëra çfarë mund të bëni është të tregoni se nuk keni jetë personale dhe se jeni të varur nga ekspozimi i tepërt.

Mbani diçka për veten tuaj

A keni menduar ndonjëherë se dikush do të ishte i interesuar të merrte palët e reja të këpucëve që keni marrë ose atë që hani? Por sigurisht jo.

Ka disa momente në jetën tuaj që duhet t’i mbani për vete. Mundohuni të dalloni çfarë është e rëndësishme dhe çfarë jo. E thënë thjesht, nuk keni pse të dëshironi të ndani ndonjë nga lajmet tuaja me miqtë tuaj në internet.

Na besoni, kjo nuk u intereson atyre.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN