MENU
klinika

Mësojeni...

Nga djepi në shtrat, cila është mosha e duhur?

28.04.2022 - 18:50

Fëmijët emocionohen kur shkojnë në krevat fëmijësh nga djepi! Por prindi është në ankth se cila është mosha e duhur për këtë tranzicion.

Kur është mosha e duhur?

– Nëse gjatësia e fëmijës është rreth 90 pikë, ai mund të përpiqet të dalë vetë nga krevat fëmijësh dhe është vetëm çështje kohe që të përpiqet.

– Nëse fëmija fillon të ngjitet në mënyrë të rrezikshme, kjo tregon se ai po planifikon të ik nga djepi.

– Kur stërvitni fëmijën për tualet ai duhet të jetë në gjendje të ngrihet nga krevati sa herë të dojë.

– Nëse presim një fëmijë, atëherë na duhet krevat fëmijësh

Çfarë duhet të keni kujdes:

Nga shtrati i ri fëmija do të jetë në gjendje të ngrihet vetë kështu që ju do të duhet të konfiguroni dhomën siç duhet në mënyrë që ai të mos rrezikojë të lëndohet edhe kur luan i vetëm në hapësirë. Për t’u siguruar që ai të mos ecë nëpër shtëpi gjatë natës, ndërsa ne jemi në gjumë, mund të vendosim një derë sigurie (si ato që përdorim për shkallët) në derën e dhomës së tij.