MENU
klinika

A ka rreziqe?

A mund ta bëj depilimin me lazer gjatë shtatzënisë?

24.05.2022 - 17:30

Ndërsa foshnja rritet, mund të vëreni se gradualisht bëhet më e vështirë për të lëvizur ose përkulur – veçanërisht në tremujorin e tretë. Aktivitetet që janë po aq të lehta sa lidhja e këpucëve gradualisht bëhen më sfiduese dhe mund të kërkojnë përpjekje të shumta për t’u ngritur.

Depilimi i këmbëve hyn lehtësisht në këtë kategori. Për shkak të kësaj, shumë njerëz kanë konsideruar një rregullim më afatgjatë gjatë shtatzënisë, si heqja e qimeve me lazer. Por me të gjitha gjërat që duhet të ndiqni gjatë shtatzënisë, është e lehtë të pyesësh nëse është e sigurt të bësh lazer gjatë shtatzënisë – në këmbë, apo kudo tjetër.

Pigmenti në folikulën e qimes është në shënjestër. Kur thith energjinë e lazerit, gjeneron nxehtësi që redukton përgjithmonë folikulën. Kjo pengon rritjen dhe ndihmon në pakësimin ose eliminimin e flokëve në zonën e trajtuar.

Megjithatë, nuk është një lloj trajtimi i vetëm. Ajo prek vetëm qimet që janë në një fazë aktive të rritjes. Kërkohen trajtime të shumta dhe funksionon më mirë në flokë më të errët dhe më të trashë. Kur flokët të rriten përsëri, ato do të jenë më të celëta, më të holla dhe më të rralla.

 Heqja e qimeve me lazer gjithashtu ngadalëson rritjen e qimeve, por nuk është domosdoshmërisht një zgjidhje e përhershme. Disa njerëz kërkojnë trajtime mirëmbajtjeje në mënyrë periodike.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Me këto 3 produkte do i jepni fund këtij problemi

Lëkurë e irriturar pas depilimit?