MENU
klinika

Kujdes!

Këto janë frutat dhe perimet me më shumë pesticide

20.05.2022 - 10:37

Për fat të keq, mënyra moderne e rritjes së frutave dhe perimeve është e lidhur pazgjidhshmërisht me përdorimin e pesticideve, ku “produktet organike” janë, natyrisht, një përjashtim nga ky rregull.

Pesticidet mund të jenë të dëmshme për shëndetin nëse frutat dhe perimet që blejmë nuk i lajmë mirë përpara se t’i konsumojmë.

Grupi i Punës për Mjedisin jofitimprurës ka kryer një kërkim të gjerë se cilat produkte përmbajnë substanca të tilla të rrezikshme.

Frutat dhe perimet që kanë më shumë pesticide:

 • Mollët
 • Pjeshkë
 • Nektarinat
 • Luleshtrydhet
 • Rrushi
 • Selino
 • Spinaqi
 • Speca të kuq
 • Kastravecat
 • Domate të llojit “qershi” (domate qershi)

Frutat dhe perimet që kanë më pak pesticide:

 • Avokado
 • Misër
 • Ananasi
 • Lakra
 • Bizele te ngrira
 • Qepët
 • Asparagus
 • Mango
 • Papaja
 • Kivi
 • Patëllxhanët
 • Grejpfrut
 • Pjepri
 • Lulelakra
 • Patate e ëmbël