MENU
klinika

Shkodër: ditë pazari

Baulja, një grua dhe… burrat!

24.06.2022 - 14:39

          Kjo pamje tanimë shihet në kontekstin historik, si dëshmi e një kohe të shkuar. Ka shumë fotografi të paraardhësve tanë, që dokumentojnë ngjarjet dhe pasqyrojnë jetën social-kulturore të Shqipërisë. Shumë syresh janë krenaria jonë kombëtare. Të tjera, si kjo në fjalë, që e mundëson Ilir Ikonomi, flasin vetë… /Konica.al

Ilir Ikonomi:

“Në një pazar të Shkodrës, një shekull më parë.

Shihni me kujdes në anën e djathtë të fotos. Është një grua e moshuar me xhubletë, që ngre një baule prej druri.

Burrat aty pranë, duket sikur thonë: Të shohim a do ta mbajë dot. Askush nuk e ndihmon.

Baulja, me siguri është e rëndë dhe të këput shpinën!!!”