MENU
klinika

Dëshiron të ndryshojë emrin dhe gjininë

Çfarë ndodhi me fëmijën e Elon Musk

24.06.2022 - 11:59

Fëmija 18-vjeçar i Elon Musk ka ndryshuar emrin dhe gjininë, duke e bërë atë zyrtarisht Vivian Jenna Wilson.

Sipas dokumenteve gjyqësore të marra nga TMZ të enjten, një gjykatës i Gjykatës së Lartë të Qarkut të Los Anxhelosit miratoi peticionin dhe kërkoi që shteti të lëshonte një certifikatë të re lindjeje për të treguar ndryshimet.

Vivian zgjodhi ta hiqte Musk si mbiemrin e saj, duke e kthyer në Wilson, që është emri i vajzërisë së nënës së saj Justine.

Të martën, u zbulua se Vivian – të cilës i është dhënë emri Xavier Alexander Musk në lindje – e paraqiti peticionin në prill, pak pas ditëlindjes së saj të 18-të.

TMZ raportoi se adoleshentja renditi arsyen e ndryshimit të emrit të saj si “identiteti gjinor dhe fakti që nuk jetoj më ose nuk dëshiroj të jem më i lidhur me babanë tim biologjik Elon në asnjë mënyrë apo formë”.

Musk, më parë pretendoi se i mbështeste çështjet transgjinore. Sidoqoftë, ai u kritikua në vitin 2020 pasi kritikoi përdorimin e përemrave të preferuar.

“Unë i mbështes absolutisht transgjinorët, por të gjithë këta përemra janë një makth estetik,” shkroi ai në Twitter në atë kohë, duke shtuar, “Përemrat janë në të vërtetë një makth”.

Nga ana tjetër, mami i Justine u shpreh se sa krenare ishte që Vivian po jetonte në mënyrë autentike, duke e cituar këtë në Twitter.

“Kam pasur një fëmijëri të çuditshme,” më tha 18-vjeçari im,” shkroi Wilson, pasi lajmet për peticionin e ndryshimit të gjinisë dhe emrit të Vivian filluan të qarkullojnë në internet.

Më pas ajo vazhdoi bisedën, duke cituar fëmijën të thoshte: “Nuk mund ta besoj se jam aq normal sa jam”.

Më pas Wilson i tha adoleshentit: “Jam shumë krenare për ty”, pyetje të cilës Vivian u përgjigj: “Jam krenare për veten time!”