MENU
klinika

Protestat s’bëjnë efekt

“Çmendet” nafta, çmimi arrin tjetër rekord!

17.06.2022 - 15:48

Çmimi i naftës ka shënuar një tjetër rekord. Bordi i Transparencës ka vendosur sot që nafta me pakicë të shitet me 265 lekë litri, nga 258 lekë që ishte më parë.

Ndërsa për benzinën është vendosur çmimi 241 lekë për litër. Gazi ka rënë me 4 lekë ku është vendosur çmimi 86 lekë për litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 17 Qershor ora 18.00 dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

VENDIMI I BORDIT TË TRANSPARENCËS

Bordi i Transparencës në datë 17 Qershor 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

– Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë 265 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë 253 lekë/litër.
– Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë 241 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë 229 lekë/litër.
– Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 86 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 74 lekë/litër për automjetet.
( Shënim: çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do të jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 17 Qershor ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Qytetari i revoltuar: Shteti ynë, të lë të vdesësh

Protestohet kundër rritjes së çmimeve

Pse është rritur çmimi i naftës në vendin tonë?

Shoqata e Hidrokarbureve: E kemi siguruar furnizimin