MENU
klinika

5 këshilla që ju ndihmojnë

Dëshironi të shkoni me pushime, por nuk keni para mjaftueshëm?

14.06.2022 - 09:48

Vera është vetëm këtu në derë dhe mendimet tona janë tashmë diku larg shtëpisë dhe jetës së përditshme. Të gjithëve na mungon deti, por ajo që shqetëson shumicën janë paratë. A do të mbledhim para të mjaftueshme dhe sa do të shpenzojmë atje. Megjithatë, është e mundur të organizoni gjithçka me ndihmën e këtyre këshillave.

 1. Organizoni transportin në mënyrë të përshtatshme dhe në kohë

Nëse keni vendosur të arrini në destinacionin tuaj të dëshiruar me ajër, ka disa mënyra për të kursyer. Domethënë, kur blini bileta ajrore, koha është gjithçka. Në shumicën e kompanive, biletat nuk kanë një çmim fiks, por ai rritet me uljen e numrit të biletave të disponueshme dhe afrimin e datës së udhëtimit. Rezervoni biletat paraprakisht ose rezervoni ato me një agjent udhëtimesh, ato kanë gjithmonë çmime më të mira. Edhe pse mund të jetë më e shtrenjtë në fillim, blini një biletë fleksibël ku ndryshimi i datës së fluturimit ose nuk tarifohet ose tarifa për këtë është simbolike. Biletat me datë fikse fillimisht janë më të lira, por nuk e dini kurrë se çfarë mund të ndodhë, kështu që ndryshimi i datës së fluturimit ose anulimi mund t’ju kushtojë shumë më tepër.

Përveç kësaj, çmimi i një bilete fleksibël zakonisht përfshin bagazhet e lejuara, gjë që nuk ndodh gjithmonë me biletat fikse. Gjithashtu, zbuloni se cilat kompani po fluturojnë në destinacionin tuaj të dëshiruar, si dhe nëse fluturimet direkte apo ato lidhëse janë më të lira.

  1. Destinacione dhe akomodim më ekonomike 

Prioritetet e secilit për akomodim do të ndryshojnë në varësi të llojit të udhëtimit, numrit dhe moshës së pasagjerëve ose dëshirave individuale të grupit që udhëton. Nëse shkoni me pushime, por nuk e keni problem të gatuani dhe të bëni pak shëtitje në plazh, shikoni akomodimin në apartament, por direkt në faqet për rezervimin e akomodimit, sepse agjencitë mund të jenë shumë të shtrenjta dhe të paguajnë më shumë se çdo pronar apartamenti. Nëse jeni aventurier, mund të shkoni edhe në vend dhe të rezervoni aty për aty. Kjo sigurisht nuk rekomandohet në kulmin e sezonit apo në familjet me fëmijë, sepse nuk keni garanci se do të gjeni strehim. Megjithatë, popullata e re që vjen me pushime me makinë ose me qira një automjet shpesh zgjedh këtë variant, veçanërisht nëse nuk janë të lidhur përgjithmonë me një vend.

Nëse do të shkoni me pushime verore në një nga metropolet e botës, është mirë të rezervoni akomodimin përmes një shërbimi rezervimi ose atyre që marrin apartamente me qira. Një udhëtim i tillë zakonisht përfshin shumë shëtitje dhe turne, kështu që supozohet se nuk do të keni nevojë për luks të veçantë nëse thjesht dëshironi të flini, por vetëm rehati dhe higjienë elementare.

Nëse dy familje udhëtojnë së bashku ose një grup miqsh, hapësira për kursime është më e madhe. Domethënë, në këto raste është më mirë që paraprakisht të merrni me qira të gjithë shtëpinë ose vilën dhe të ndani shpenzimet. Do të keni në dispozicion privatësi dhe rehati më të madhe dhe çmimi për pasagjer do të jetë më i ulët. Përveç kësaj, të gjithë e dimë se agjencitë e udhëtimit marrin komisione të mëdha për aranzhimet e tyre. Nëse doni të kurseni, bëhuni agjenti juaj i udhëtimit, për këtë ju duhet një kompjuter, ekonomi dhe pak kohë.