MENU
klinika

Lidhet me Metaverse...

Kjo është ëndrra më e madhe e Mark Zuckerberg

29.06.2022 - 11:54

mark Zuckerberg është shprehur se qëllimi i tij është që 1 miliard njerëz t’i bashkohen botës së tij virtuale, Metaverse, dhe të krijojnë një ekonomi digjitale, ku përdoruesit mund të “shprehin veten”. Shefi ekzekutiv i Facebook, duke folur për CNBC, tha se:

Synimi është që në fund të dekadës, të kemi rreth 1 miliard njerëz në Metaverse, ku secili të shpenzojë qindra dollarë duke blerë përmbajtje të ndryshme digjitale. Mund të jenë veshje për avatar-in e tyre, mobilje për shtëpinë digjitale apo shërbime në mënyrë që të bëjnë më produktiv në Metaverse.

Metaverse, që Zuckerberg e ka quajtur “pasardhësin e internetit në celular”, është një hapësirë virtuale ku mund të luash, të punosh dhe të komunikosh me njerëz të tjerë, të cilët janë larg.

Vlen të theksohet gjithashtu se platforma Meta, në pronësi të së cilës është dhe Facebook, ka hapur së fundmi dyqanin e parë fizik, duke u dhënë klientëve dhe stafit mundësinë që të shohin dhe të shijojnë një realitet virtual dhe pajisjet e saj për realizimin e telefonatave me video. Dyqani është hapur në kampusin kryesor të Meta-s “Reality Labs” në qytetin Burlingame në Sillicon Valley.

Hapja e dyqanit Meta e bën të prekshme atë që është kryesisht një biznes teorik i së ardhmes për kompaninë më të madhe në botë të mediave sociale, e cila ka investuar shumë në realitetin virtual për të ndërtuar Metaverse, një term i përdorur për të përshkruar fjalët gjithëpërfshirës, të përbashkët, hapësirë virtuale.

Shefi ekzekutiv Mark Zuckerberg thotë se Metaverse mund të jetë platforma e ardhshme e madhe kompjuterike në botë. Martin Gilliard, drejtuesi i dyqanit Meta tha se është i lumtur që produktet e tyre po pëlqehen.

Unë e shoh këtë si një evolucion të asaj që ne po vazhdojmë të bëhemi. Nëse mendojmë për kalimin e internetit nga një kompjuter në celular, ajo që shohim tani është krijimi i përvojës me Metaverse dhe ne kemi ndërtuar produktet që ndihmojnë njerëzit ta shfrytëzojnë në maksimum.