MENU
klinika

Operacioni i SPAK

EMRI/ Arrestohet gjyqtarja në Elbasan

22.07.2022 - 09:33

Gjyqtarja e Elbasanit, Zamira Vyshka, është arrestuar diten e sotme me urdhër të Prokurorisë së Posaçme nën akuzën e korrupsionit.

Në njoftimin e dhënë nga SPAK bëhet me dije se gjyqtarja e Elbasanit, Zamira Vyshka është hetuar në lidhje me një rast korrupsioni për favorizimin e dhënies së një mase sigurimi.

Ajo dyshohet se ka marrë një shumë monetare nga familjarët e një të arrestuari, përmes avokatit mbrojtës (ish-gjyqtari Ilir Pashaj), me qëllim zbutjen e masës së sigurisë.

Për pasojë janë arrestuar dhe avokati i çështjes si dhe familjarët e të pandehurit.

Ndërkohë që bëhet me dije se gjykata ka caktuar masën e sigurisë “Arrest me burg” vetëm për avokatin, ndërkohë që 4 personat e tjerë, përfshirë dhe gjyqtaren janë lënë në masën e sigurisë “Arrest në shtëpi”.

NJOFTIMI I SPAK

Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka kryer hetime në kuadër të procedimit penal nr.209 të vitit 2021, për veprat penale “Korrupsioni aktiv i gjyqtarit, prokurorit dhe funksionarëve të tjerë të drejtësisë”, në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 319 dhe 25 të Kodit Penal, “Korrupsionit pasiv i gjyqtarit, prokurorit dhe funksionarëve të tjerë të drejtësisë”, parashikuar nga nenet 319/ç të Kodit Penal, si dhe “Moskallëzimi i krimit”, parashikuar nga neni 300 i Kodit Penal.

Fakti penal i hetuar, lidhet me një rast të korrupsionit aktiv/pasiv në sistemin e drejtësisë (në qytetin e Elbasanit), ku persona të interesuar/familjarë të një shtetasi të arrestuar në bashkëpunim me avokatin mbrojtës, i kanë ofruar gjyqtarit të çështjes një shumë monetare me qëllim favorizim në caktimin e masës së dënimit.

Pas analizimit të provave të grumbulluara në kuadër të këtij procedimi penal nga Prokuroria e Posaçme, i është drejtuar Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar kërkesa për caktimin e masave të sigurimit. Gjykata me vendimin nr. 64 datë 21.07.2022 ka vendosur caktimin e masave të sigurimit personal për 5 (pesë) shtetas.

Më datë 22.07.2022 nga ana e Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit është bërë ekzekutimi i vendimit të Gjykatës nr.64 datë 21.07.2022, për caktimin e masave të sigurimit.

Është ekzekutuar masa e sigurimit “Arrest në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 i Kodit Procedurës Penale për shtetasen Z. V., me detyrë gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor, Elbasan.

Janë ekzekutuar masat e sigurimit “Arrest në burg”, parashikuar nga neni 238 i Kodit Procedurës Penale, për shtetasin I. P., me detyrë avokat mbrojtës, si dhe për shtetasit T.R. dhe Xh.M.

Është ekzekutuar masa e sigurimit “Arrest në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 i Kodit Procedurës Penale edhe për shtetasin A.T.