MENU
klinika

Spanja shënon viktimën e dytë nga sëmundja

Rasti i parë i lisë së majmunit në Malin e Zi

31.07.2022 - 19:21

Instituti i Shëndetit Publik në Malin e Zi ka njoftuar se është rregjistruar rasti i parë në vend me linë e majmunit. Pacientja është një shtetase malazeze dhe gjendja shëndetësore aktuale e saj është e mirë.

Rasti u konfirmua pas ekzaminimit nga Laboratori Molekular në bashkëpunim me Institutin e Virologjisë.

Institucionet Shëndetësore në Malin e Zi janë shprehur se mbi këtë rast po respektohen të gjitha protokollet kombëtare dhë ndërkombëtare. Ata deklaruan se janë marrë të gjitha masat për frenimin e përhapjes së sëmundjes mbi kontaktet që ka pasur I infektuari.

Mbi 22 mijë raste të lisë së majmunit janë rregjistruar në 79 vende të botës . Spanja ka rregjisturar vdekjen e dytë nga Lija e Majmunit duke u bërë kështu vendi I parë që shënon viktima të sëmundjes edhe në Europë.

Përhapja e shpejtë e sëmundjes së Lisë së Majmunit nëpër botë bëri që OBSH ta shpallë shpërthimin e saj si një emergjencë shëndetësore globale.

Abazoviç: Florida e Ballkanit

Çfarë do ndodhë me urën Ulqin-Velipojë

Nuk pranon propozimin për formimin e qeverisë së re

Gjukanoviç shpërndan parlamentin e Malit të Zi

Lekiç duhet të marrë 41 firma të nevojshme

Mali i Zi pritet të mandatojë kryeministrin e ri!

Ministrja e Arsimit takon homologun Miomir Vojinoviç

Abetare e Përbashkët për nxënësit shqiptarë në Malin e Zi?