MENU
klinika

Ndikimi

A mund të shkaktojnë fryrje stomaku problemet e veshkave?

05.08.2022 - 09:27

Sëmundja kronike e veshkave SKV ndikon negativisht në funksionin e tretjes. Anomalitë në sekretimin dhe përthithjen e tretjes mund të kenë potencialisht një ndikim të gjerë në parandalimin dhe trajtimin e SKV-së dhe komplikimeve të saj.

A mundet sëmundja e veshkave të shkaktojë fryrje dhe shtim në peshë?

Njerëzit me dështim të zemrës, sëmundje të veshkave, sëmundje të mëlçisë ose ata që marrin medikamente të caktuara mund të përjetojnë këtë lloj shtimi në peshë.

Cilat janë shenjat e para të problemeve me veshkat?

Jeni më të lodhur, keni më pak energji ose keni probleme me përqendrimin

  • Keni  probleme me gjumin
  • Keni lëkurë të thatë dhe të kruar
  • Ndjeni  nevojën për të urinuar më shpesh
  • Urina  është me shkumë
  • Jeni  duke përjetuar ënjtje të vazhdueshme rreth syve.

A është e mirë të pini shumë ujë për veshkat?

Uji ndihmon veshkat të largojnë mbetjet nga gjaku në formën e urinës. Uji gjithashtu ndihmon në mbajtjen e enëve të gjakut të hapura në mënyrë që gjaku të mund të udhëtojë lirshëm në veshka dhe t’u japë atyre lëndë ushqyese thelbësore. Por nëse dehidratoheni, atëherë është më e vështirë që ky sistem shpërndarjeje të funksionojë.

Pse barku bëhet më i madh dhe i fortë?

Kur barku fryhet dhe ndihet i fortë, shpjegimi mund të jetë po aq i thjeshtë sa ngrënia e tepërt ose pirja e pijeve të gazuara, gjë që është e lehtë për t’u korrigjuar. Shkaqe të tjera mund të jenë më serioze, të tilla si një sëmundje inflamatore e zorrëve. Ndonjëherë gazi i akumuluar nga pirja shumë shpejt mund të rezultojë në një stomak të fortë.

Pse barku është i fryrë dhe më dhemb shpina?

Shumicën e kohës, gazi nuk është më shumë se një bezdi e vogël. Megjithatë, gazrat herë pas here prodhojnë dhimbje të forta që e bëjnë të gjithë barkun të ndihet i fryrë. Kjo dhimbje mund të rrezatojë në shpinë, duke shkaktuar edhe dhimbje shpine. Probleme të vogla gastrointestinale, të tilla si viruset e stomakut, mund të shkaktojnë gjithashtu dhimbje të forta.

Pse po shtoj kaq shumë peshë në bark?

Stresi shkakton lirimin e kortizolit, një hormon që ju bën të dëshironi ushqime me yndyrë të lartë dhe me karbohidrate si pica, patate të skuqura dhe biskota. Kortizoli gjithashtu depoziton yndyrë rreth barkut . Një mënyrë tjetër se si stresi çon në shtim në peshë është duke ju mbajtur zgjuar gjatë natës. Njerëzit që flenë më pak orë kanë tendencë të kenë më shumë yndyrë në bark.