MENU
klinika

Flet Ministri i Mbrojtjes në Ukrainë

Kushti i vetëm për të arritur një kompromis me Rusinë!

12.08.2022 - 22:18

Ministri ukrainas i Mbrojtjes Oleksii Reznikov ka deklaruar ditën e sotme se vendi i tij mund të arrijë një kompromis me Rusinë vetëm pasi forcat e Kremlinit të largohen nga të gjitha zonat e pushtuara të kufijve të njohur nga komuniteti ndërkombëtar në 1991.

“Ne do ta fitojmë këtë luftë, do të çlirojmë territoret tona, të gjitha. Kompromisi mund të jetë nëse ata largohen nga tokat tona dhe ne do të diskutojmë të ardhmen e ardhshme të fqinjësisë midis Ukrainës dhe Rusisë”, tha Reznikov.

Sipas fjalëve të tij, rusët duhet të paguajnë dëmshpërblime për të gjitha qytetet e shkatërruara dhe të gjithë ukrainasit e vrarë. Ata duhet të ndëshkohen për të gjitha vrasjet, përdhunimet dhe mizoritë e tjera që kanë kryer.

“Qëllimi kryesor i Ukrainës është të çlirojë të gjitha territoret ukrainase, sepse në vitin 1991 u pranua në të gjithë komunitetin ndërkombëtar se ai është kufiri ynë dhe ne nuk jemi një objektiv legjitim për armikun”, theksoi Reznikov.

Reznikov shprehu besimin se lufta do të përfundonte me fitoren e Ukrainës dhe partnerëve të saj. Sipas fjalëve të tij, territoret ukrainase do të çlirohen “hap pas hapi”, ashtu siç Ushtria ukrainase çliroi Rajonin e Kievit, Rajonin Chernihiv, Rajonin Sumy dhe ishullin e gjarpërinjve.